Items where Author is "I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 44.

Article

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Ir. Putu Timur Ina, M.S., PUTU TIMUR INA (2020) Physicochemical properties and microstructure of the pregelatinized tannia flour prepared by a simple parboiling method. Asian Journal of Agriculture and Biology, 8 (2). ISSN 2307-8553

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2020) The impact of restricted substitution of wheat flour with tannia flour on the physico-chemical and sensory properties of cookies. EurAsian Journal of BioScience, 4 (1). ISSN 13079867

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Anak Agung Istri Sri Wiadnyani, S.TP., M.Sc., ANAK AGUNG ISTRI SRI WIADNYANI (2019) PENGARUH LAMA FERMENTASI KACANG GUDE (Cajanus cajan L.) TERHADAP KARAKTERISTIK SERE UNDIS. Jurnal Ilmu dan Teknologi pangan (ITEPA), 8 (2). ISSN 2527-8010

Prof. Dr. Ir. G.P. Ganda Putra, M.P., G. P. GANDA PUTRA and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2019) PENGARUH PENAMBAHAN RAGI ROTI DAN WAKTU FERMENTASI TERHADAP KARAKTERISTIK CUKA DARI NIRA LONTAR (Borassus flabellifer Linn). Media Ilmiah Teknologi Pangan, 6 (1). ISSN ISSN : 2407-3814 (print); ISSN : 2477-2739 (ejournal)

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2019) PENGARUH PENAMBAHAN SARI BUAH NAGA MERAH (Hylocereus polyrhizus) TERHADAP KARAKTERISTIK YOGHURT CAMPURAN SUSU SAPI DAN KACANG MERAH (Phaseolus vulgaris). Itepa FTP UNUD, 8 (1). ISSN 2527-8010

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Anak Agung Istri Sri Wiadnyani, S.TP., M.Sc., ANAK AGUNG ISTRI SRI WIADNYANI (2019) Sifat Fisik, Kimia, dan Sensori Mi Instan yang Dibuat dari Komposit Terigu - Pati Kimpul Modifikasi. Jurnal Aplikasi Teknologi Pangan, 8 (4). ISSN 2460-5921

Prof. Dr. Ir. I Made Sugitha, M.Sc., I Made Sugitha and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2018) Efek Anti Konstipasi Bakso Ikan Lele Dengan Penambahan Rumput Laut (Eucheuma cotonii) Terhadap Tikus Jantan Galur Wistar (Rattus novergicus) Yang Diinduksi Gambir. Media Ilmiah Teknologi Pangan, 5 (2). ISSN 2407-3814 (print); 2477-2739 (e-journal)

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Ir. Agus Selamet Duniaji, M.Si., AGUS SELAMET DUNIAJI (2018) Investigation to Traditionally Produced Soybean Fermented Food (Sere Kedele) in Gianyar Region-Bali and Molecular Identification of Bacteria Involved in Their Spontaneous Fermentation. Media Ilmiah Teknologi Pangan, 5 (2). ISSN 24073814

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2018) Digestion of peptidoglycan near the cross-link is necessary for the growth of Bacillus subtilis. MICROBIOLOGY, 164 (3). ISSN 1350-0872

Dr. Ir. Komang Ayu Nocianitri, M.Agr.Sc., KOMANG AYU NOCIANITRI and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2018) PENGARUH KONSENTRASI GLISEROL TERHADAP KARAKTERISTIK EDIBLE FILM PATI UBI JALAR (Ipomoea batatas L.). Media Ilmiah Teknologi Pangan, 5 (1). ISSN 2407-3814

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Ni Made Indri Hapsari Arihantana, S.TP., MP., NI MADE INDRI HAPSARI ARIHANTANA (2017) STUDI POTENSI Lactobacillus rhamnosus A6 HASIL ISOLASI DARI AIR SUSU IBU SEBAGAI STARTER DALAM PEMBUATAN YOGHURT. Media Ilmiah Teknologi Pangan, 4 (2). ISSN 2407-3814 (print), 2477-2739 (ejournal)

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra (2017) The Effect of Modified Tapes starter on Characteristics of Tape Injin (Oryza sativa glutinosa). Journal of FOOD SECURITY AND AGRICULTURE, 1 (2). ISSN 2549-6964

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Ni Made Yudantini, ST, M.Sc., Ph.D, NI MADE YUDANTINI (2017) PEMBERDAYAAN MASYARAKAT UNTUK MENINGKATKAN PENDAPATAN PER KAPITA DAN PELESTARIAN EKOSISTEM LAUT DI DESA BONDALEM KECAMATAN TEJAKULA KABUPATEN BULELENG. Buletin Udayana Mengabdi, 16 (2). ISSN 1412-0925

Luh Putu Trisna Darmayanti, S.Hut., MP., LUH PUTU TRISNA DARMAYANTI and Dr. Ir. I Dewa Gde Mayun Permana, M.S., I DEWA GDE MAYUN PERMANA and Ir. Anak Agung Gede Ngurah Anom Jambe, M.Si., ANAK AGUNG GEDE NGURAH ANOM JAMBE and Anak Agung Istri Sri Wiadnyani, S.TP., M.Sc., ANAK AGUNG ISTRI SRI WIADNYANI and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and I Desak Putu Kartika Pratiwi, S.TP., MP., I DESAK PUTU KARTIKA PRATIWI (2017) Kajian Asam Amino pada Fermentasi Talas (Colocasia esculenta L. Schott). AGROTECHNO, 2 (1). ISSN 2503-0523

Dr. Ir. I Dewa Gde Mayun Permana, M.S., I DEWA GDE MAYUN PERMANA and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2017) Pengaruh perbandingan konsentrasi asam asetat dan asam sitrat terhadap karakteristik pikel cabai pimiento. Jurnal Ilmu dan Teknologi pangan (ITEPA), 6 (1). ISSN 25278010

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Ir. Putu Timur Ina, M.S., PUTU TIMUR INA (2017) PENGEMBANGAN TEPUNG KIMPUL PREGEL DAN APLIKASINYA PADA PRODUKSI PANGAN OLAHAN.

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Dr. Ir. I Dewa Gde Mayun Permana, M.S., I DEWA GDE MAYUN PERMANA (2017) Inventarisasi dan Kajian Mutu Sere kedele di Pasar Umum Kabupaten Gianyar. Jurnal Ilmiah Teknologi Pertanian Agrotechno, 2 (2). ISSN 2503-0523; 2548-8023

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and Dr. Ni Wayan Wisaniyasa, S.TP., M.P., NI WAYAN WISANIYASA (2016) Aplikasi Pati Talas Kimpul Termodifikasi Secara HMT (Heat Moisture Treatment) Pada Pembuatan Bakso Ayam. Media Ilmiah Teknologi Pangan, 3 (2). ISSN 2407-3814

Prof. Dr. Ir. I Ketut Suter, M.S., I Ketut Suter and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2016) Pengaruh Rasio Tepung Ketan Dengan Tepung Labu Kuning (Cucurbita moschata) Terhadap Karakteristik Dodol. Jurnal Ilmu dan Teknologi pangan (ITEPA), 5 (2). ISSN 2527-8010

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2016) PENGEMBANGAN TEPUNG KIMPUL PREGELATINISASI DAN APLIKASINYA PADA PRODUK PANGAN OLAHAN.

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2015) Food Safety and Nutrients of Terites, a Case Study in Kabanjahe, The City of Karo region, Sumatera Utara. Media Ilmiah Teknologi Pangan, 2 (2). ISSN 2407-3814 (print); 2477-2739 (e-journal)

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Anak Agung Istri Sri Wiadnyani, S.TP., M.Sc., ANAK AGUNG ISTRI SRI WIADNYANI (2015) MODIFIKASI PATI TALAS KIMPUL DENGAN TEKNIK HEAT MOISTURE TREATMENT (HMT) DALAM UPAYA PEMANFAATANNYA SEBAGAI PENSUBSTITUSI TERIGU PADA PRODUKSI MIE INSTANT.

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2014) Identifikasi Transgene pada Tanaman Padi (oryza sativa var. koshihikari) yang Ditransformasi dengan Bantuan Agrobacterium tumefaciens, Menggunakan Metode Tanpa Teknik Kultur Jaringan. Media Ilmiah Teknologi Pangan, 1 (1). ISSN 2407-3814

Conference or Workshop Item

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Ir. Putu Timur Ina, M.S., PUTU TIMUR INA (2019) Evaluation of The Nutritional, Physical and Sensory Quality of Functional Ladrang Chips Produced From Wheat Flour and Pregelatinized Tannia Flour Blends. In: UNSPECIFIED.

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Ir. Putu Timur Ina, M.S., PUTU TIMUR INA (2019) Evaluation of the Nutritional, Physical, and Sensory Quality of Functional Simulated Chips Produced from Wheat and Pregelatinized Tannia Flour Blends. In: UNSPECIFIED.

Prof. Dr. Ir. I Made Sugitha, M.Sc., I Made Sugitha and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2019) Fish and Seaweed Eucheuma cotonii Meatall For Reduciing Constivation Effect. In: UNSPECIFIED.

Luh Putu Trisna Darmayanti, S.Hut., MP., LUH PUTU TRISNA DARMAYANTI and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2019) Aktivitas Antibakteri Teh Herbal Temu Putih (Curcuma zedoaria (Berg) Roscoe) pada Bakteri Patogen. In: UNSPECIFIED.

Luh Putu Trisna Darmayanti, S.Hut., MP., LUH PUTU TRISNA DARMAYANTI and Ni Luh Ari Yusasrini, S.TP., M. P., NI LUH ARI YUSASRINI and Ir. Anak Agung Gede Ngurah Anom Jambe, M.Si., ANAK AGUNG GEDE NGURAH ANOM JAMBE and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Ir. I Putu Eka Nila Kencana, MT, I Putu Eka Nila Kencana (2019) Sosialisasi Bahan Tambahan Pangan di Kecamatan Nusa Penida, Kabupaten Klungkung. In: UNSPECIFIED.

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Ir. Putu Timur Ina, M.S., PUTU TIMUR INA (2018) International Conference on Science,Technology and Humanities (ICoST). In: UNSPECIFIED.

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Ir. Putu Timur Ina, M.S., PUTU TIMUR INA (2017) Karakteristik Pasta dan Fisikokimia Tepung Kimpul (Xantthosoma sagitifolium) Pregel yang Diproduksi Menggunakan Metode Perebusan. In: UNSPECIFIED.

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2016) PENGARUH LAMA PENGUKUSAN BERTEKANAN TERHADAP SIFAT FUNGSIONAL TEPUNG KIMPUL PREGELATINISASI. In: UNSPECIFIED.

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana and Anak Agung Istri Sri Wiadnyani, S.TP., M.Sc., ANAK AGUNG ISTRI SRI WIADNYANI (2015) APLIKASI PATI TALAS KIMPUL TERMODIFIKASI PADA PEMBUATAN MIE INSTAN. In: UNSPECIFIED.

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2012) D,L-endopeptidase activity at lateral cell wall is essential for Bacillus subtilis cell proliferation. In: UNSPECIFIED.

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2012) Analysis of Gene Targeting Events in Buckwheat (Fagopyrum esculentum) Transformed by the Mutant Strains of Agrobacterium tumefaciens that Have Deficiency in T-DNA Integration Step into Plant Genome. In: UNSPECIFIED.

Ni Nyoman Puspawati, S.TP., M.Si., NI NYOMAN PUSPAWATI and Prof. Dr. Ir. I Made Sugitha, M.Sc., I Made Sugitha and Dr. Ni Wayan Wisaniyasa, S.TP., M.P., NI WAYAN WISANIYASA and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2015) Introduksi Pengolahan Ubi Jalar Ungu (Ipomea batatas poiret) menjadi bakpia di Desa Negari Kecamatan Banjarangkan Kabupaten Klungkung. In: UNSPECIFIED.

Book

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2019) KULIAH KERJA NYATA PEMBELAJARAN PEMBERDAYAAN MASYARAKAT DESA SAMBIRENTENG SEBAGAI DESA BERSIH DAN SEHAT BERLANDASKAN TRI HITA KARANA. Pertama ed. Swasta Nulus. ISBN 978-623-7559-04-7

Ir. Anthonius Wayan Puger, MS, Anthonius Wayan Puger and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2017) Kulit Kaki Ternak dan Potensinya sebagai Edible. 1 ed. Hikari Jnana. ISBN 979-602-60868-0-8

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2017) Ngaben Recadana Kajian Arti Makna dan Fungsi. 2 ed. Hikari Jnana. ISBN 978-602-60868-1-5

Prof. Dr. Ir. I Nyoman Sutarpa Sutama, MS, I NYOMAN SUTARPA SUTAMA and I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2017) SUBAK DENGAN SEGALA POTENSI DAN AKTIVITASNYA DI DESA MAMBANG (KAJIAN SOSIOLOGI PEDESAAN). 1 ed. Hikari Jnana. ISBN 978-602-60868-2-2

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2012) Ngaben Recadana Ngaben dengan Bea Alit di Desa Bestala, Tinjauan Arti, Makna dan Fungsi. 2 ed. Hikari Jnana, Denpasar. ISBN 978-602-99086-1-9

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2013) Pangan Tradisional Bali JAJA Kajian Aspek Sosial Budaya, Pengolahan, Gizi dan Keamanan Chapter Jaja Tape. 1 ed. Pusat Penelitian Makanan Tradisional bekerjasama dengan Buku Arti, Denpasar. ISBN 978-979-1145-75-6

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2013) Pangan Tradisional Bali, JAJA, Kajian Aspek Sosial Budaya, Pengolahan, Gizi dan Keamanan. 1 ed. Pusat Penelitian Makanan Tradisional bekerjasama dengan Buku Arti, Denpasar. ISBN 978-979-1145-75-6

I Putu Suparthana, S.P, M.Agr.Ph.D., I Putu Suparthana (2009) Perkembangan Bioteknologi Indonesia di Universitas Udayana. 1 ed. Udayana University Press. ISBN 978-602-8566-03-2

Patent

UNSPECIFIED (2020) Proses Produksi Pati Kimpul Termodifikasi HMT. .

This list was generated on Sat May 4 13:30:17 2024 WITA.