Items where Author is "Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 75.

Article

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA and I Wayan Arnata, S.TP., M.Si., I WAYAN ARNATA (2020) ENHANCED DELIGNIFICATION OF CORN STRAW WITH ALKALINE PRETREATMENT AT MILD TEMPERATURE. Rasayan Journal of Chemistry, 13 (2). ISSN 0974-1496 | e-ISSN: 0976-0083

Dr. Ir. Ni Made Wartini, M.P., NI MADE WARTINI and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2019) PENGARUH UKURAN PARTIKEL DAN SUHU EKSTRAKSI TERHADAP KARAKTERISTIK EKSTRAK PEWARNA ALAMI BUNGA KENIKIR (Tagetes erecta L.). Iptekma Jurnal Mahasiswa Universitas Udayana, 8 (1). ISSN ISSN : 2086-1354

Dr. Ketut Ratnayani,S.Si,M.Si., KETUT RATNAYANI and Prof. Dr. Ir. I Ketut Suter, M.S., I Ketut Suter and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra (2019) Effect of in vitro gastrointestinal digestion on the Angiotensin Converting Enzyme (ACE) inhibitory activity of pigeon pea protein isolate. International food research journal, 26 (4). ISSN 22317546

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2019) PENGARUH PENAMBAHAN GULA DAN KONSENTRASI STARTER KHAMIR TERHADAP KARAKTERISTIK WINE BUAH NAGA MERAH. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 7 (2). ISSN 2503-488X

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo (2019) ISOLASI BAKTERI SELULOLITIK PENDEGRADASI SELULOSA DARI KOMPOS. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 7 (1). ISSN 2503-488X

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2019) ISOLASI DAN SKRINING BAKTERI SELULOLITIK DARI BEBERAPA TANAH HUTAN DI BALI. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 7 (1). ISSN 2503-488X

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam (2019) STUDI VIABILITAS ISOLAT BAKTERI ASAM LAKTAT YANG DIISOLASI DARI ASINAN REBUNG BAMBU TABAH TERHADAP pH RENDAH DAN GARAM EMPEDU. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 7 (1). ISSN ISSN : 2503-488X

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA (2019) Analisis Nilai Tambah Asinan Rebung Bambu Tabah (Gigantochloaa nigrociliata Burze-Kurz) Berdasarkan Nilai Organoleptik Terbaik Selama Fermentasi. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 7 (4). ISSN 2503-488X

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ni Putu Suwariani, S.TP.,M.Biotech, NI PUTU SUWARIANI (2019) Fermentasi Produksi Asam Sitrat menggunakan Aspergillus Niger ATCC 16404 dengan Substrat Hidrolisat Cair Limbah Padat Industri Brem. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 7 (4). ISSN 2503-488X

Dr. Ketut Ratnayani,S.Si,M.Si., KETUT RATNAYANI and Prof. Dr. Ir. I Ketut Suter, M.S., I Ketut Suter and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra (2019) Angiotensin Converting Enzyme (ACE) Inhibitory Activity of Peptide Fraction of Germinated Pigeon Pea (Cajanus cajan (L.) Millsp.). Indonesian Journal of Chemistry, 19 (4). ISSN 2460-1578

Dr. Ir. Sri Anggreni Lindawati, M.Si. , Sri Anggreni Lindawati and Prof.Dr.Ir. I Gede Mahardika, M.S., I Gede Mahardika and Prof. Dr. Drh. I Wayan Suardana, M.Si. , I Wayan Suardana and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2018) Inhibition ACtivity of Angiotensin Converting Enzyme and Amino Acid Kefir whey profil of skim milk fermented by kefir grain. Internasional Research Journal Of Engineering, IT and Sciertific Research (IRJEIS), 4 (5). ISSN 2454-2261

Sayi Hatiningsih, S.TP., M.Si., Sayi Hatiningsih and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam (2018) MICROBIOLOGICAL AND PHYSICOCHEMICAL CHANGES OF GREEN COFFEE (Coffea arabica) FERMENTATION IN KINTAMANI, BANGLI, BALI. Media Ilmiah Teknologi Pangan, 5 (2). ISSN 2407-3814 (print) dan 2477-2739 (ejournal)

Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and Dr. Ir. Ketut Ayu Yuliadhi, M.P., KETUT AYU YULIADHI and I Gusti Ayu Lani Triani, S.TP., M.Si., I GUSTI AYU LANI TRIANI and Dr. Ir. I Dewa Gde Mayun Permana, M.S., I DEWA GDE MAYUN PERMANA and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2018) Application of chicken manure compost as organic fertilizer to improve the quality and productivity of Potato (Solanum tuberosum L.). Ecology, Environment and Conservation, 24 (2). ISSN ISSN 0971–765X

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2018) Pengaruh Konsentrasi Starter dan Gula terhadap Karakteristik Wine Salak. Jurnal Ilmiah Teknologi Pertanian Agrotechno, 3 (1). ISSN 2503-0523

I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2018) STUDI PENGARUH pH AWAL MEDIA DAN LAMA FERMENTASI PADA PROSES PRODUKSIETANOL DARI HIDROLISAT TEPUNG BIJI NANGKA DENGAN MENGGUNAKAN Saccharomycess cerevisiae. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 6 (2). ISSN 2503-488X

Prof. Dr. Drh. I Wayan Suardana, M.Si. , I Wayan Suardana and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2018) Identifikasi Bakteri Asam Laktat Isolat 18A Secara Fenotipik. Buletin Veteriner Udayana., 10 (1). ISSN pISSN: 2085-2495; eISSN: 2477-2712

Dr. Ir. I Wayan Widia, M.SIE, I WAYAN WIDIA and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. Ida Bagus Putu Gunadnya, M.S., IDA BAGUS PUTU GUNADNYA and Gede Arda, S.TP., M.Sc., GEDE ARDA and Ni Luh Yulianti, S.TP., M.Si., Ni Luh Yulianti (2018) PETA KETAHANAN DAN KERENTANAN PANGAN (Food Secuity and Vulnerability Atlas-FSVA) KABUPATEN TABANAN 2018.

Drs. Yan Ramona,M.App.Sc., Ph.D., YAN RAMONA and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2017) ISOLATION, SCREENING, AND CHARACTERIZATION OF PROBIOTICS (LACTIC ACID BACTERIA) ANTAGONISTIC AGAINST Candida albicans. METAMORFOSA Journal of Biological Sciences, IV (2). ISSN 2302-5697

Dr. Dra Anak Agung Sagung Alit Sukmaningsih K., M.Repro, ANAK AGUNG SAGUNG ALIT SUKMANINGSIH K. and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. Pande Ketut Diah Kencana, MS., PANDE KETUT DIAH KENCANA and Dr. Ir. I Wayan Widia, M.SIE, I WAYAN WIDIA (2017) Rebung Bambu Tabah (Gigantochloa Nigrociliata) Berpotensi Sebagai Bahan Afrodisiak pada Mencit Jantan. J Veteriner, 18 (3). ISSN 1411-8327, eISSN: 2477-5665

Prof. Dr. Drh. I Wayan Suardana, M.Si. , I Wayan Suardana and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2017) The Effect of Extracellular Protein Isolated from Streptococcus bovis 9A as A Biopreservative in Beef Meat by Means of pH Change. Journal of Veterinary and Animal Sciences, 1 (2). ISSN pISSN 2550-1283

Cokorda Anom Bayu Sadyasmara, S.TP., M.Sc., COKORDA ANOM BAYU SADYASMARA and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2017) Pertumbuhan dan Kadar Protein Mikroalga Spirulina platensis Dengan variasi Natrium Nitrat dan Penambahan Glukosa Pada Medium Tumbuh.

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Prof. Dr. Ir. G.P. Ganda Putra, M.P., G. P. GANDA PUTRA (2017) PERTUMBUHAN BAKTERI SALURAN PENCERNAAN PADA MEDIA FERMENTASI REBUNG BAMBU TABAH (Gigantochloa nigrociliata BUZE-KURZ). Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 5 (2). ISSN 2503-488X

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA (2017) PERTUMBUHAN Lactobacillus casei subsp. rhamnosus PADA MEDIA YANG DISUPLEMENTASI TEPUNG KOLANG-KALING. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 5 (2). ISSN 2503-488X

Dr. Ir. Komang Ayu Nocianitri, M.Agr.Sc., KOMANG AYU NOCIANITRI and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Prof. Dr. Ir. I Made Sugitha, M.Sc., I Made Sugitha and Dr. dr. I Dewa Made Sukrama, M.Si., Sp.MK(K), I DEWA MADE SUKRAMA and Drs. Yan Ramona,M.App.Sc., Ph.D., YAN RAMONA and Ir. I Nengah Sujaya,M.Agr.Sc.Ph.D., I NENGAH SUJAYA (2017) The effect of two Lactobacillus rhamnosus strains on the blood lipid profle of rats fed with high fat containing diet. International food research journal, 24 (2). ISSN 2231 7546

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr.Ir. Luh Putu Wrasiati, M.P., LUH PUTU WRASIATI (2017) PENGARUH PENAMBAHAN BAWANG PUTIH DAN LAMA FERMENTASI TERHADAP MUTU MIKROBIOLOGIS DAN ORGANOLEPTIK BEBONTOT The Effects of Garlic Addition and Fermentation Time on the Microbiological and Organoleptic Quality of Bebontot. Media Ilmiah Teknologi Pangan, 4 (1). ISSN 2407-3814

Dr. Ir. Sri Mulyani, M.P., SRI MULYANI and Prof. Dr. Ir. Bambang Admadi Harsojuwono, M.P., BAMBANG ADMADI HARSOJUWONO and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra (2016) An Assessment of Antioxidant Characteristics from different ratios Of Turmeric and Tamarind (Curcuma domestica Val.-Tamarindus indica L.) Leaves extracts. Australian Journal of Basic and Applied Science, 10 (14). ISSN 1991-8178

Dr. Ir. Ni Made Wartini, M.P., NI MADE WARTINI and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) PENGARUH KOMBINASI JENIS PELARUT DAN PERBANDINGANNYA TERHADAP KARAKTERISTIK EKSTRAK BUAH PANDAN (Pandanus tectorius). Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 4 (3). ISSN 2503-488X

I Gusti Ayu Lani Triani, S.TP., M.Si., I GUSTI AYU LANI TRIANI and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) PENGARUH LAMA PERENDAMAN DAN PEREBUSAN TERHADAP RESIDU INSEKTISIDA BERBAHAN AKTIF KLORPIRIFOS DAN NILAI NUTRISI KACANG PANJANG (Vigna sinensis). Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 4 (3). ISSN ISSN : 2503 - 488X

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) ISOLASI BAKTERI POTENSIAL PENDEGRADASI DIBENZOTIOFENA DARI TANAH TERCEMAR MINYAK BUMI DI BULUH TELANG LANGKAT SUMATERA UTARA. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 4 (2). ISSN 2503

Prof. Dr. Ir. G.P. Ganda Putra, M.P., G. P. GANDA PUTRA and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) PENGARUH LAMA FERMENTASI SECARA ANAEROB CAIRAN PULPA HASIL SAMPING FERMENTASI BIJI KAKAO TERHADAP KARAKTERISTIK ALKOHOL. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 4 (1). ISSN 2503-488X

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam (2016) STIMULASI PERTUMBUHAN Lactobacillus casei subsp. rhamnosus PADA MEDIA YANG DISUPLEMENTASI TEPUNG REBUNG BAMBU TABAH (Gigantochloa nigrociliata Buse-Kurz). Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 4 (1). ISSN 2503-488x

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Prof. Dr. Ir. G.P. Ganda Putra, M.P., G. P. GANDA PUTRA (2016) PENGARUH pH AWAL MEDIA DAN LAMA FERMENTASI TERHADAP PRODUKSI KALSIUM SITRAT DARI LIMBAH BREM DENGAN MENGGUNAKAN Aspergillus niger ATCC 16404. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 4 (4). ISSN 2503-488X

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Prof. Dr. Ir. G.P. Ganda Putra, M.P., G. P. GANDA PUTRA and Ir. I Nengah Sujaya,M.Agr.Sc.Ph.D., I NENGAH SUJAYA (2016) Characterization of Exopolysaccharide Produced by Lactobacillus casei AL15 Isolated from Sap of Arenga pinnata. Journal of Natural Science Research, 6 (22). ISSN 2224-3186 (Paper) 2225-0921 (Online)

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and I Wayan Arnata, S.TP., M.Si., I WAYAN ARNATA (2016) PEMANFAATAN BAKTERI LOKAL UNTUK BIODESULFURISASI MINYAK DIESEL SEBAGAI UPAYA MEMPEROLEH ENERGI FOSIL BERKADAR SULFUR RENDAH.

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ir. Anak Agung Putu Agung Suryawan Wiranatha, M.Sc., Ph.D., Anak Agung Putu Agung Suryawan Wiranatha (2015) PENGARUH LAJU ALIRAN TERHADAP PENURUNAN CEMARAN INSTALASI PENGOLAHAN AIR LIMBAH DOMESTIK DENGAN SISTEM BIOFILTER. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 3 (2). ISSN 2503-488x

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ir. Amna Hartiati, M.P., AMNA HARTIATI (2015) PERANCANGAN TATA LETAK ULANG (RELAYOUT) PABRIK TERHADAP TINGKAT PRODUKSI PRODUK BAKSO AYAM (Studi Kasus Pada Pabrik Bakso UD. Supra Dinasty Denpasar). Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 3 (2). ISSN 2503-488x

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and A.A. Made Dewi Anggreni, S.TP., M.Si., A. A. MADE DEWI ANGGRENI (2015) Pengaruh Penambahan Kunyit (Curcuma domestica Val.) dan Lama Fermentasi Terhadap Karakteristik Mikrobiologis Urutan (Sosis Bali Terfermentasi). Media Ilmiah Teknologi Pangan, 2 (2). ISSN 2407-3814

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2015) Pengaruh Laju Aliran Terhadap Penurunan Cemaran Instalasi Pengolahan Air Limbah Domestik dengan Sistem Biofilter. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 3 (2). ISSN 2503-488X

Ni Nyoman Puspawati, S.TP., M.Si., NI NYOMAN PUSPAWATI and Dr. Ir. Komang Ayu Nocianitri, M.Agr.Sc., KOMANG AYU NOCIANITRI and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2015) Tingkat Infeksi Bakteri Patogen pada Daging Babi di Pasar Tradisional di Wilayah Kota Denpasar. Media Ilmiah Teknologi Pangan, 1 (2, 119). ISSN 2047-3814

Luh Putu Trisna Darmayanti, S.Hut., MP., LUH PUTU TRISNA DARMAYANTI and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ir. Agus Selamet Duniaji, M.Si., AGUS SELAMET DUNIAJI (2014) Physicochemical Characteristic and Protein Profile of Fermented Urutan (Balinese Sausage). International Journal on Advanced Science Engineering Information Technology , 4 (2). ISSN 2088-5334

Luh Putu Trisna Darmayanti, S.Hut., MP., LUH PUTU TRISNA DARMAYANTI and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra (2014) Preliminary Study of Fermented Pickle of Tabah Bamboo Shoot (Gigantochloa nigrociliata (Buese) Kurz). International Science Index : International Journal of Biological, Veterinary, Agricultural and Food, 8 (10). ISSN 1307-6892

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Ir. I Nengah Sujaya,M.Agr.Sc.Ph.D., I NENGAH SUJAYA and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2013) Biodesulfurization of Dibenzothiophene and Its Derivatives Using Resting and Immobilized Cells of Sphingomonas subarctica T7b. Journal of Microbiology and Biotechnology (JMB), 23 (4). ISSN 1738-8872

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) Komponen Bioaktif Susu Fermentasi, Tidak Sekedar Memberikan Fungsi Gizi.

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) Proses Fermentasi Produksi Senyawa Ester sebagai Perisa Pangan.

Conference or Workshop Item

I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2020) Detection and Identification of Polymer Migration into Water Induced by Heat Treatment. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and A.A. Made Dewi Anggreni, S.TP., M.Si., A. A. MADE DEWI ANGGRENI and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA (2019) Chemical pretreatment of lignocellulosic wastes for cellulase production by Aspergillus niger FNU 6018. In: UNSPECIFIED.

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Dr. Ir. Pande Ketut Diah Kencana, MS., PANDE KETUT DIAH KENCANA and Prof. Ir. I Made Supartha Utama, M.S.,Ph.D., I MADE SUPARTHA UTAMA (2019) The role of lactic acid bacteria on safety and quality of fermented foods. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA and Ni Putu Suwariani, S.TP.,M.Biotech, NI PUTU SUWARIANI (2019) Isolation and characterization of cellulolytic bacteria from forest land and waste disposal places in Bali. In: UNSPECIFIED.

Dr. Ir. Komang Ayu Nocianitri, M.Agr.Sc., KOMANG AYU NOCIANITRI and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Prof. Dr. Ir. I Made Sugitha, M.Sc., I Made Sugitha and Dr. dr. I Dewa Made Sukrama, M.Si., Sp.MK(K), I DEWA MADE SUKRAMA and Ir. I Nengah Sujaya,M.Agr.Sc.Ph.D., I NENGAH SUJAYA and Drs. Yan Ramona,M.App.Sc., Ph.D., YAN RAMONA (2019) ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF Lactobacillus rhamnosus SKG34 and Lactobacillus rhamnosus FBB42. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and A.A. Made Dewi Anggreni, S.TP., M.Si., A. A. MADE DEWI ANGGRENI and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA (2019) Chemical Pretreatment of Lignocellulosic Wastes for Cellulase Production by Aspergillus niger FNU 6018. In: UNSPECIFIED.

I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA and Ni Putu Suwariani, S.TP.,M.Biotech, NI PUTU SUWARIANI and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2019) Isolation of High-Potential Alcohol Producing Microorganism in Lau Using UV-Visible Spectroscopy. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA and I Wayan Arnata, S.TP., M.Si., I WAYAN ARNATA (2019) Enhanced Delignification of Corn Stover with Alkaline Pretreatment at Mild Temperature. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA and A.A. Made Dewi Anggreni, S.TP., M.Si., A. A. MADE DEWI ANGGRENI (2019) Isolation of Cellulose-Degrading Bacteria and Evaluation of Their Cellulolytic Potential. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA (2018) Isolation and Characterization of Cellulolytic Bacteria from Forest Land and Waste Disposal Places in Bali. In: UNSPECIFIED.

Dr. Ir. Sri Mulyani, M.P., SRI MULYANI and Prof. Dr. Ir. Bambang Admadi Harsojuwono, M.P., BAMBANG ADMADI HARSOJUWONO and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra (2018) LC-MS Based Metabolite Profiling of Ethanolic Extracts From Curcuma domestica Val. varieties Turina-1. In: UNSPECIFIED.

Ir. I Ketut Sumiartha, M.Agr., I KETUT SUMIARTHA and I Putu Sudiarta, S.P.,M.Si.,Ph.D., I PUTU SUDIARTA and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2018) Potential of Lemongrass oil Cympopogon citratus L. as Botanical Insecticide. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. I Dewa Gde Mayun Permana, M.S., I DEWA GDE MAYUN PERMANA and Ir. I Nengah Sujaya,M.Agr.Sc.Ph.D., I NENGAH SUJAYA (2018) Rice Farming and History of Making Traditional Indonesian Alcoholic Beverage. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and I Made Mahaputra Wijaya, ST., I MADE MAHAPUTRA WIJAYA (2018) USE OF CONGO RED-POLYSACCHARIDE INTERACTIONS IN ENUMERATION AND CHARACTERIZATION OF CELLULOLYTIC BACTERIA AND DETERMINATION OF THEIR CELLULOLYTIC POTENTIAL. In: UNSPECIFIED.

Dra. Ni Luh Watiniasih, M.Sc., Ph.D., NI LUH WATINIASIH and I Putu Sudiarta, S.P.,M.Si.,Ph.D., I PUTU SUDIARTA and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2017) The Morphological growth of Periwinkle (Chatharanthus sp.) at different altitudes An Approach Study for Good Agricultural Parctice (GAP). In: UNSPECIFIED.

Ni Putu Suwariani, S.TP.,M.Biotech, NI PUTU SUWARIANI and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and A.A. Made Dewi Anggreni, S.TP., M.Si., A. A. MADE DEWI ANGGRENI (2017) PERBANDINGAN PERTUMBUHAN DAN KADAR KAROTEN MIKROALGA NANNOCHLOROPSIS SP PADA MEDIA YANG BERBEDA. In: UNSPECIFIED.

Ni Putu Suwariani, S.TP.,M.Biotech, NI PUTU SUWARIANI and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and A.A. Made Dewi Anggreni, S.TP., M.Si., A. A. MADE DEWI ANGGRENI (2017) Perbandingan Kadar Karoten Mikroalga Nannochloropsis sp pada Media yang Berbeda. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and A.A. Made Dewi Anggreni, S.TP., M.Si., A. A. MADE DEWI ANGGRENI (2017) Chemical Pretreatment of Lignocellulosic Materials Before Enzymaticaly Saccharification Using Culture Filtrate of Aspergillus niger FNU 6018 and Trichoderma viride FNCC 6012. In: UNSPECIFIED.

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam (2017) Dietary fibre and prebiotic potential of bammboo shoot from tabah bamboo (Gigantochloa nigrocilliata Buse-Kurz). In: UNSPECIFIED.

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. I Made Supartha Utama, M.S.,Ph.D., I MADE SUPARTHA UTAMA (2017) Evaluasi Mutu dan Organoleptik Asinan Rebung dari Bambu tabah (Gigantochloa nigrociliata). In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and I Wayan Arnata, S.TP., M.Si., I WAYAN ARNATA and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and A.A. Made Dewi Anggreni, S.TP., M.Si., A. A. MADE DEWI ANGGRENI and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and Dr. Ir. Ida Bagus Putu Gunadnya, M.S., IDA BAGUS PUTU GUNADNYA (2017) Biodesulfurization of Dibenzothiophene by a Newly Isolated Agrobacterium tumefaciens LSU20. In: UNSPECIFIED.

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam (2016) Short Chain Fatty Acid Produced by Lactic Acid and Fecal Bacteria Fermentation of Bamboo Shoot Powder. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2015) Prebiotic potential of bamboo shoot powder produced from tabah bamboo (Gigantochloa nigrociliata Buse-Kurz). In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and I Wayan Arnata, S.TP., M.Si., I WAYAN ARNATA and Dr. Ir. Yohanes Setiyo, M.P., Yohanes Setiyo and I Gusti Ayu Lani Triani, S.TP., M.Si., I GUSTI AYU LANI TRIANI and A.A. Made Dewi Anggreni, S.TP., M.Si., A. A. MADE DEWI ANGGRENI (2015) BIODESULFURISASI DIBENZOTHIOPHENE DENGAN BAKTERI PENDEGRADASI SULFUR YANG DIISOLASI DARI LANGKAT SUMATERA UTARA. In: UNSPECIFIED.

Ir. Ida Bagus Wayan Gunam, M.P., Ph.D., Ida Bagus Wayan Gunam and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2015) Stimulasi pertumbuhan bakteri asam laktat dalam medium yang disuplemen tepung rebung. In: UNSPECIFIED.

Dr. Ir. I Nengah Kencana Putra, M.S., I Nengah Kencana Putra and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA and Dr. Ir. Ni Made Wartini, M.P., NI MADE WARTINI (2014) Antioxydant Capacity and Bioactives Content of Methanol Extract of Red Flowering Periwinkle (Catharanthus Roseus) Leaft Planted in Different Environmental Conditions. In: UNSPECIFIED.

Drs. Yan Ramona,M.App.Sc., Ph.D., YAN RAMONA and Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) ISOLATION, SCREENING, AND CHARACTERIZATION OF PROBIOTICS (LACTIC ACID BACTERIA) ANTAGONISTIC AGAINST Candida albicans. In: UNSPECIFIED.

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) The Role of Lactic Acid Bacteria during Fermentation on Safety and Quality of Fermented Foods. In: UNSPECIFIED.

Book

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) PANGAN INDONESIA YANG DIIMPIKAN - Pewarna Pangan yang Dihasilkan Melalui Proses Fermentasi. Cetakan I ed. Yogyakarta Interlude. ISBN 978-602-6250-14-8

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) FOODREVIEW INDONESIA FOCUS ON FOOD INGREDIENTS - Pemanfaatan enzim laktase dalam industri susu. Cetakan I ed. PT Media Pangan Indonesia. ISBN 978-602-73071-1-7

Prof. Ir. Nyoman Semadi Antara, M.P. Ph.D., NYOMAN SEMADI ANTARA (2016) Pemanfaatan Enzim Laktase dalam Industri Susu. Cetakan Pe ed. PT. Media Pangan Indonesia. ISBN 978-602-73071-1-7

This list was generated on Sun Apr 28 18:20:07 2024 WITA.